Starterslening

De starterslening

Stel je hebt je droomhuis gevonden maar je verdient net niet genoeg om voldoende hypotheek te krijgen. Dan is de starterslening een mogelijke oplossing. Deze starterslening is in ongeveer 200 gemeenten verkrijgbaar. Op de site van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) kun je zien welke gemeenten mee doen.
Een Starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek die je bij een geldverstrekker aangaat.

Hoe werkt het?

De starterslening vraag je aan bij de gemeente. Deze lening ga je dus aan naast de hypotheek bij een geldverstrekker. De starterslening bestaat uit 2 delen; de starterslening zelf en de combinatielening.
De eerste 3 jaar betaal je nog niets extra’s voor je starterslening. Wel los je elke maand een deel van de starterlening af. Voor deze afbetaling wordt de combinatielening gebruikt. Je schuld loopt hierdoor maandelijks iets op. Na 3 jaar start je met de aflossing van ook de combinatielening. De kans is groot dat je dan meer verdient dan 3 jaar geleden.

Voorwaarden starterslening (voorwaarden kunnen per gemeente iets afwijken)

Kosten starterslening

  • Eenmalige afsluitkosten starterslening € 750
  • Borgtochtprovisie NHG (0,7% van de hoogte totale hypotheek)
  • Notariskosten

Je kunt de starterslening zelf aanvragen via je gemeente maar advies bij deze toch wel complexe materie is natuurlijk fijn. Ik help je daar graag bij.

Scroll naar boven